Anmeldelse

Villa Sanas forbandelse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jesper Rasmussen har skrevet en alle tiders bog, som er en rejse i tiden. Det er forfatterens første ungdomsbog, og det har han gjort godt.

"Villa Sanas forbandelse" handler om en ung pige, som vågner op på hospitalet. Hun har været ude for en ulykke, hun kan bare ikke huske noget om den. Hun bliver liggende i sengen og tænker tilbage på tiden før, og stille og roligt får hun løst det mysterium, der også angiver titlen på romanen, nemlig Villa Sanas forbandelse.

Almindeligvis er der ikke megen litterær kvalitet i ungdomsromaner, men det mestrer Jesper Rasmussen, og det gør ikke kun romanen velegnet og god at læse, det gør den også særdeles brugbar i undervisningssammenhæng. Sproget spænder lige fra meget sanseligt med meget fine iagttagelser af lugte, lyde og stemninger til direkte tale og hurtigt replikskifte mellem forskellige personer i romanen.

Plottet fungerer godt i romanen, og det skyldes romanens komposition, for den er med til at skabe en spænding, som holder læseren fanget.

Bogen er velegnet som hovedværkslæsning i folkeskolen, men læreren kan også vælge uddrag fra den til for eksempel oplæsning, så vil eleverne sandsynligvis bide på og læse den i sammenhæng, og der mangler gode bøger til de 13-17-årige, så fortsæt endelig, Jesper Rasmussen!

Powered by Labrador CMS