Anmeldelse

Thomas Windings bedste historier

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne opsamling af fortællinger samlet i anledning af, at forfatteren er fyldt 70 år, er der varme, fantasi, humor og indlevelse i børns verden. Historierne kan læses af et bredt publikum i alderen fra fem år og opefter.

I historierne betragtes verden fra et barneperspektiv, men som i H.C. Andersens eventyr er der også i de utraditionelle skildringer af børns og voksnes samvær oplevelser og indsigt at hente for voksne.

Bogen er ideel til oplæsning og børns og voksnes samtale. Nogle af historierne egner sig især til små børn. Det gælder for eksempel "Bøvs! Siger den lille bamse" og "Johannes vil ikke flytte". Nogle enkle og velkomponerede historier.

"Odas historie" er et tilbageblik til et liv på landet, hvor husfaderens og drengenes nedladende og mandschauvinistiske holdning bliver punkteret af oprøreren Oda. "Skrig og hyl, Villy" er mere kompliceret. Den handler om en familie, hvis medlemmer holder af hinanden, men som er kommet ind i et livsmønster, hvor de konstant skriger og råber ad hinanden. Det finder drengen Villy efter mange forgæves forsøg en løsning på. Handlingen rummer nogle af de samme gentagelsesmønstre, som vi kender fra eventyr.

Det er en fornøjelse at sidde med denne smukke bog med de gode historier og udtryksfulde illustrationer. Børns og voksnes samlæsning og arbejde med teksterne i fællesskab i en klasse er også en oplagt mulighed.

Powered by Labrador CMS