Anmeldelse

Nicklas og krigen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nicklas glæder sig. Onkel Per kommer hjem på orlov fra krigen i Irak. Så skal de rigtig snakke, og Nicklas skal vise ham den model, han har lavet af Camp Danevang.

Virkeligheden bliver en ganske anden. Nicklas forstår ikke, hvorfor Per ikke vil snakke om krigen, ikke gider spille krigsspil på computeren og ikke bliver glad for at se modellen af lejren. Hvorfor sidder han og græder midt om natten, og hvad skal han med den pistol, der ligger i handskerummet.

En bog for de 11-15-årige om, hvad krig gør ved de mennesker, der på en eller anden måde er i frontlinjen. Den er sørgeligt nok aktuel, fordi Danmark stadig er i krig i Irak og i en vanskelig situation i Afghanistan, og fordi mange soldater melder om psykiske problemer, når de kommer tilbage.

Der er flere holdninger til krigen i Irak, og de bliver også præsenteret i bogen, blandt andet gennem klassekammeraterne, hvoraf en er kurder.

Børn ser også nyheder og hører om begivenheder i krigszonerne. Med afsæt i denne bog er der en god basis for at diskutere med dem om, hvad der egentlig sker i krigen i Irak, og om de forskellige holdninger til den.
Powered by Labrador CMS