Anmeldelse

Trofast venskab

Trofast venskab

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En novelle er alle tiders udgangspunkt, når man skal skabe dialog i klassen. Arbejdet med novellegenren har så mange forskellige indgangsvinkler, at man har mulighed for at fange den enkelte elev, lige netop der hvor han eller hun er.

Fakta:

Titel: Trofast venskab

Forfatter: Kirsten Mølvang

Pris: 199 kroner

Sider: 94 sider

Type: Bog

Forlag: Dafolo

Kirsten Mølvang har skrevet ti meget forskellige noveller, dog med det til fælles, at de tager udgangspunkt i de kirkelige handlinger eller højtider. Novellerne er møntet på elever i overbygningen og er ment som en kickstart til en meget bred debat. Bogen kan derfor bruges i dansktimerne og kristendom.

Sproget er dejligt levende og formår at inkludere læseren, så man ikke sidder tilbage som et stort spørgsmålstegn. En anden grund til dette er, at de ti noveller alle er nutidige. Alle elever vil kunne genkende sig selv og deres liv i dem.

Danskfagligt er novellerne lige til at gå til, idet der efter hver novelle er opgaver, hvor den enkelte elev eller gruppe skal diskutere emnet. Der er både konkrete, abstrakte, debatterende og analyserende spørgsmål. Det tjener bogens forfatter til stor ære, for spørgsmålene vidner om et stort og ægte engagement i fagene dansk og kristendom.

Gode, vedkommende historier, som er godt fortalt. Kræver, at eleverne undersøger nogle ting/begreber, det er som regel en god måde at arbejde på. Desuden lægger novellerne op til debat om vores samfund: Har vi givet afkald på nogle af vores grundværdier? En nødvendig debat. Historierne sætter også livet lidt i perspektiv, noget, som automatisk giver refleksioner.