Anmeldelse

Bent og den amerikanske truck

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette værk må vinde en pris. Vidunderlig og charmerende højtlæsningsbog til indskolingen om lille fætter Bent, der passer sin fars tankstation i Thyregod sammen med store fætter Bent. Store fætter Bent har nemlig lange fingre, og derfor må lille fætter Bent holde øje med ham. For far har så travlt. Han kan ikke selv ordne det.

Fakta:

Titel: Bent og den amerikanske truck

Forfatter: Anne-Marie Donslund

Pris: 169,50 kroner

Sider: 35 sider

Type: Bog

Forlag: Carlsen

Lille fætter Bent er syv, og store fætter Bent er nok 30. Så det er en ordentlig opgave, far her har sat lille fætter Bent på.

Langsomt oprulles historien. Mor er død, dræbt af en bil på Diagonalvej. Og nu dør blomsterne på benzintanken. Og alle folk bliver væk. Også far.

Men da den store amerikanske truck ruller op foran benzinstanderen, sker der noget. Truckføreren Bill skal lave store forretninger med store fætter Bent. Tror store fætter Bent. Men lille fætter Bent opdager, at Bill vil røve butikken. Og han lægger en plan for at stoppe Bills lyssky affære.

Det er fantastisk fortællekunst, det her. Flot og underfundigt sprog. Forfatteren lader historien blive fortalt ved at udpege små omhyggeligt udvalgte detaljer.

Det er næsten for bevægende. Den voksne oplæser må gøre læberne stramme og lige, så de ikke dirrer så meget, at børnene ikke kan høre teksten. Det er lige, så øjnene sitrer.

En meget stærk fortælling om et svært tema. Tak for den.