Anmeldelse

Ved en forfatters stakit

Ved en forfatters stakit

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Ved en forfatters stakit" er den finurlige titel på Thorstein Thomsens digtsamling og samtidig overskriften på et digt i bogen. Her digter Thomsen om en forfatters høje stakit omkring sit hus og de vilde jordbær, der langsomt kryber ud under hegnet, som om de gerne vil i kontakt med verden udenfor. De vilde jordbær fungerer samtidig som prydelig illustration i hele materialet.

Fakta:

Titel: Ved en forfatters stakit

Forfatter: Thorstein Thomsen

Serie: Dansk er ...

Type: Bog

Forlag: Dansklærerforeningen

Materialet er bygget op på den måde, at først har forfatteren skrevet et digt, derefter har han nærmest i interviewform skrevet om digtets indhold. Materialet fungerer derfor glimrende som en slags lærebog om digtgenren.

Det er en fortrinlig, funktionel og fin idé, at Dansklærerforeningen lader en etableret forfatter skrive digtene, for det sikrer den litterære værdi og giver eleverne optimale muligheder for at erhverve fiktionskompetence.

Den tilhørende lærervejledning præsenterer kort Thorstein Thomsens poetik. Desuden er der kopiark, som læreren kan hente ideer fra og inspiration til i forhold til sin undervisning. Der er yderligere et meget interessant kapitel om bogens illustrationer, som indikerer en bredere hensigt med materialet end udelukkende det lyriske og forfatteren Thorstein Thomsen.

Materialet henvender sig til mellemtrinnet og kan på alle måder anbefales til lærere i folkeskolen, der ønsker faglighed, fordybning og forundring i deres undervisning.