Anmeldelse

Loverboy forever

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En underholdende roman, der læner sig op ad tidligere tiders skolehistorier og familiehistorier a la "Krummerne". Selv om den er farceagtig, er den ikke så overgearet som andre i genren, og med drenge som hovedpersoner kan den måske fange nogle af dem som læsere.

Fakta:

Titel: Loverboy forever

Forfatter: Nadia Kadi

Pris: 199 kroner

Sider: 168 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Fortælleren Christoffer går i 7. klasse og er lige blevet kæreste med Maria. Han er midterbarn og den rolige iagttager i familien, der ellers består af lillebror Krille, der er ballademager, iderig og igangsættende uden hensyn til andres fine fornemmelser, og storesøster Stine, der det meste af tiden er på krigsstien i forhold til Krille. Fra sidelinjen styrer mor med hård hånd, mens far ser til.

Handlingens ramme er skolen og den skolefest, der skal holdes, ikke mindst det teaterstykke, der skal spilles med lillebroder i rollen som Amor. Det er Krille ikke vild med, og han går langt for at undgå rollen, mens storesøster Stine vil gøre lige så meget for, at han kommer til at spille den.

Bogen fortæller troværdigt om oplevelser, forelskelser og tanker hos drenge i aldersgruppen, og hovedpersonen og gruppen omkring ham er fint beskrevet. Når man kommer længere ud i persongalleriet, bliver de nok mere typer og karikaturer, men det bliver det jo ikke mindre morsomt af.

Velegnet som frilæsning for de 11-15-årige.