Anmeldelse

Det forsvundne maleri

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Guldhornene - Danmarks nationalklenodie - stjålet". Overskrifter var der nok af, da guldhornene blev stjålet en nat i Jelling. Det er altid forbundet med mystik at gætte på, hvor et værk er blevet af. Tyverier af den type har det også med at danne baggrund for film og  bøger, blandt andet Karsten S. Mogensens lille fine roman: "Det forsvundne maleri".

Fakta:

Titel: Det forsvundne maleri

Forfatter: Karsten S. Mogensen

ISBN: 978-87-7369-671-2

Pris: 168,75 kroner

Sider: 124 sider

Type: Bog

Forlag: Alrune

Romanen handler om vennerne Mads og Morten, som arbejder med forskellige kunstnere, blandt andre Emil Nolde, i skolen. Det passer de to drenge godt. Derfor bliver drengene optaget af et tyveri fra kunstmuseet ARoS i Århus. Det viser sig hurtigt, at det ikke kun er fra ARoS, at malerier er blevet stjålet. Stort set alle europæiske kunstmuseer har oplevet det samme. Mads og Morten finder ud af, at sammenhængen er en udstilling om vanskabt kunst, som nazisterne åbnede i 1937 i München.

Sideløbende med drengenes forsøg på opklaring af forbrydelserne hører læseren også om en kunsthandler, som ikke på ærlig vis handler med og interesserer sig for kunst.

"Det forsvundne maleri" har spænding og den slutning, som man kan forvente sig af en roman af den type.

Romanens sproglige tilgængelighed gør den oplagt som en bog, der kan anbefales, når eleverne skal trænes i mængdelæsning, fordi layout og typografi ligeledes gør teksten læselig.

På den baggrund kan den anbefales som frilæsningsbog til eleverne på folkeskolens mellemtrin, og navnlig drengene vil kunne få meget glæde af den.