Anmeldelse

Mit lorteliv

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Mit lorteliv" er vinderbog i Gyldendals konkurrence om en kærlighedsroman for unge. Den nøjes ikke med en fortælling om kærlighed og tosomhed, men kan ses som en kærlighedserklæring til livet generelt, selv om hovedpersonen Claras liv på mange måder er et lorteliv. Moren, som hun bor alene sammen med, forsøger jævnligt at begå selvmord, faren giver pludselig livstegn fra sig efter at have været forsvundet i syv år, lillebroderens død er en bestandig skygge, og hendes første seksuelle erfaring ender i en voldtægt.

Fakta:

Titel: Mit lorteliv

Forfatter: Vibeke Bækkelund Lassen

Pris: 149 kroner

Sider: 192 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Fortællingen om sekstenårige Claras liv er dramatisk på den hverdagsagtige måde. Hun lever på sin vis et temmelig trøstesløst liv, men Clara indeholder meget råstyrke og håndterer tingene på en eller anden måde. Det er svært, og til tider giver hun næsten op, men godt hjulpet af vennen Charlie og hans familie fighter hun sig igennem og tager skæbnen i egen hånd. Så bogen er meget livsbekræftende trods de tunge begivenheder - godt hjulpet af en ironisk og til tider lidt kynisk humoristisk tone. Og en troværdig kærlighedshistorie mellem to unge får vi da også.

Romanen er velskrevet i et ligefremt og nutidigt sprog. Handlingen er fængende og persongalleriet troværdigt. Et godt bud på en ungdomsroman for de 14-17-årige.

Powered by Labrador CMS