Anmeldelse

Guri Suppe-Tud og den rædsomme, vidunderlige fødselsdag

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Peter Gotthardt har haft sin fortæller-tryne nede i de norske skrøner, og det er blevet til historierne om Guri Suppe-Tud.

Nu er vi nået til hendes fødselsdag, hvor hun og hendes butleragtige bjørn tager imod hendes to søstre, Siri Slubre-Mund og Bera Bredbag, og deres klodsede, tamme elg, Eigil, samt Guris menneskepigeven, Kari.

Guri, som har et heftigt temperament, går helt amok, da elgen vælter fødselsdagsbordet og æder lagkagen. Søstrene forlader selskabet med deres gave og deres elg. Men trold kan tæmmes: Kari forærer Guri en lille, blød kattekilling, som i den grad blødgør hende, at bjørnen bliver endnu mere butleragtig. Nu kan Guri end ikke deltage i det huslige på grund af aen og spinden.

Torben Schmidt Kjeldsen leverer sjove, karikerede dyre- og menneskekarakterer, gode beskæringer og overraskende detaljer i sine billeder, som forekommer enklere og stærkere fra bog til bog.

I de første "Guri Suppe-Tud"-bøger lærte hun at tænke "vi" i stedet for kun "jeg", at holde sin drillesyge i ave og nu at styre sin hidsighed.

Hvad bliver det næste i denne fortroldende opdragelsesserie?

Et godt supplement til indskolingens "Trin for trin", mig selv og mine følelser - og jeg skal kommer efter mig.