Anmeldelse

Sophie

Dronning af Danmark

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skal man arbejde med renæssancen som periode på 5. til 8. klassetrin, er denne roman oplagt at inddrage for at udfolde den historiske periode og for at gøre den nærværende og vedkommende.

På fyndig og spændende vis føres læseren ind i renæssancens historiske periode ved at følge halvandet år i den 14-årige hertugdatter Sophies liv. Hendes liv spejles både i hofdamernes, den unge spillelærers og i folkets liv. Folket elsker hertugen, har Sophie altid hørt, men en dag viser hun mod og nysgerrighed og vil se, hvordan folket lever. Hun chokeres, og hendes syn på folkets kærlighed, og hvordan livet kan leves, udfordres.

Sophie vokser op i Tyskland, men bliver i en ung alder forlovet og gift med den danske konge og bliver senere mor til Christian den 4.

En historisk roman, der lægger op til indlevende og indsigtsfuld læsning om en periode, der ligger langt fra den nutidige læsers verden, men hvor tema og motiver som trekantsdramaet, hvem der bestemmer, hvem man skal giftes med, og rig og fattig kan bruges af læseren som knager til at forstå og leve sig ind i Sophies dilemmaer.

Powered by Labrador CMS