Anmeldelse

Kærlighed ved første klik

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Dating er et supermarked med alle mulige piger på tilbud: . man kan ikke være sikker på, hvad der er under indpakningen. Det er sporten at chatte sig til, hvad de er ude efter".

En ung fyrs liv fortalt på den netside, han har oprettet. Han er computernørd, men går i bogen fra stadiet "fri os fra tøser i cyberspace" over "at føle sig tiltrukket og udfordret" til "ikke at tænke på andet".

Cyberspace er en mulighed for at møde nye, fremmede piger og ikke mindst for at give sig ud for en anden end den, man er. Fordommene om, hvad der kræves for at være attraktiv på det marked, er store, og det hjælper at kunne pynte på såvel bedrifter som udseende. På nettet kan man lyve hele tiden.

Selvfølgelig holder den løsning ikke altid til virkelighedens møde - man kommer nemt til at forelske sig i en anden end den, man møder live i Ballerup Centret - men det giver unge en mulighed for at prøve ting af verbalt i første omgang. Og det er vel i grunden ikke så galt.

For vores person viser pigen med dæknavnet Vipstjerten sig at være kærlighed ved første klik. Da de endelig mødes, bliver det tilmed til kærlighed ved første blik. "Nu er vi real kærester", som han skriver.

Ganske sjov, men måske lidt lang i spyttet. Historien er ikke ny, det er historien om udvikling fra dreng til ung mand og mødet med den første kærlighed og sex. Men den er fortalt på ny i et friskt sprog, og rammen er genkendelig for mange unge - møder i chatrooms er dagligdag, og net, sms og mobil er de unges medier.

Til selvstændig læsning i aldersgruppen fra 12-16 år. Også drengene kan være med - det er deres univers, der bliver beskrevet, og pigerne kan få et lærerigt indblik i, hvordan fyrene tænker.