Anmeldelse

Vokalbogen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vokalbogen. Lyd- og skrivebog 1" er et elevhæfte med et godt stift omslag med en farvetegning af vokalpigerne siddende i skovbunden mellem blomster og svampe.

Fakta:

Titel: Vokalbogen

Forfatter: Lene Møller

Pris: 55 kroner

Sider: 48 sider

Serie: Nisserne i Ådal

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Eleverne lærer vokalernes lyd, og hvordan bogstaverne skrives med trykbogstavskrift - både de store og små vokaler. I starten af bogen læres skrivestillingen gennem beskrivelser og tegninger af nisseskolens elever. Bord og stol skal passe til eleven. Skrivegrebet bliver vist i tydelige nærbilleder på foto. Eleverne kan tydeligt se og bedre forstå, hvordan de skal øve sig.

"Vokalbogen" er fyldt med gode og illustrative tegninger, så ingen opgaver bliver misforstået. Der er øvelser i skrivestreger: lodrette streger, vandrette streger, venstrebuer, højrebuer og skrivekors. Der er trykte pile ved alle vokalerne, så det gør det nemmere for eleverne at vide, hvor de skal starte på at skrive bogstavet.

I bogen er der øvelser med rimeord og sange, og på den sidste side findes en beskrivelse af lydhusets loft-, stue- og kælderetage.

Det er virkelig en dejlig arbejdsbog, der vil være til glæde for indskolingen. Man kan godt bruge "Vokalbogen" uden at bruge resten af serien: "Nisserne i Ådal".