Anmeldelse

Hvis.Du.Ser.Noget.Sig.Noget

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dansklærerforeningens romanserie med det kvikke navn "Frit for fantasi" er sat i verden for at give folkeskolens ældste klasser noget ordentligt at læse i. Til formålet har man hyret en perlerække af forfattere, som i deres voksenlitterære karriere har leveret varen. Man skulle være et skarn, hvis man havde nogen indvendinger over for foretagendet, for selvfølgelig skal ungdommen ikke spises af med litterær andensortering. Og sideeffekten er som plejehjemsmad: Hvis den er god, spiser de gamle.

Fakta:

Titel: Hvis.Du.Ser.Noget.Sig.Noget

Forfatter: Martin Glaz Serup og Hanne Kvist

ISBN: 978-87-7996-275-0

Pris: 150 kroner

Sider: 228 sider

Serie: Frit for fantasi

Type: Bog

Forlag: Dansklærerforeningen

Det nye stykke kvalitetslitteratur i serien er dobbeltforfattet af henholdsvis børnebogsforfatter/-illustrator Hanne Kvist og forfatter Martin Glaz Serup, der trods sit drengede udseende er fuldblods voksenpoet med et lille sæt af børnebøger sideløbende med de finlitterære digtsamlinger.

I "Hvis.Du.Ser.Noget.Sig.Noget" lader forfatterduoen Mats og hans to kammerater befinde sig i en dyster fremtidsversion af København. Her er skarpt adskilte byzoner og befolkningsgrupper, totalt rygeforbud og muterede katte ... Mats' far er kommet i gevaldig knibe hos SubMærsk, og drengene er ikke sene til at træde til. I en tempofyldt, dialogbåren fortælling, der vækker mindelser om Dennis Jürgensens klassikere, kastes de tre drenge ud i en menneskejagt fyldt med action, teknik og friske kommentarer. Samtidig med at de tunge læsere, drengene, således holdes til ilden, lægges der i ovnen til en god klassediskussion med ustandselige hint til sociale og politiske brudflader i vores egen nutid.