Anmeldelse

Eventyrlige sange til Eva Chortsens eventyr

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tværfagligt materiale med gode muligheder for samarbejde mellem dansk og musik - og som forfatteren angiver, kan drama og billedkunst også inddrages.

Fakta:

Titel: Eventyrlige sange til Eva Chortsens eventyr

Forfatter: Eva Chortsen

Illustrator: Katrine Brandt

Type: Bog med cd

Forlag: Dansk Sang

Materialet består af et hæfte med eventyret og ti sange, der alle knytter sig til det. Teksterne genfortæller handlingen i kort form og er ledsaget af smukke melodier, der på samme tid er både nytænkende og velkendte. Jeg tror, de vil vække begejstring, om end de måske kræver lidt mere indstudering end så mange andre.

I hæftet findes få, men brugbare ideer til arbejdet med sange og eventyret. Desuden indeholder materialet en cd med alle sange indspillet, som tænkes anvendt til indstudering. Det er en god indspilning med klaver, bas og saxofon, der er lækker at høre på. Endelig er eventyret udgivet i en læs selv-version beregnet for 3.-4. klasse. Der er sjove, enkle illustrationer af Katrine Brandt. Materialet hører som nævnt læsemæssigt hjemme i 3.-4. klasse, men kan i øvrigt anvendes på forskellige måder fra børnehaveklasse til 4. klasse.