Anmeldelse

Camilla og kæresten

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Camilla og kæresten" er femte bind i Lone Diana Jørgensens serie om den nordsjællandske pige Camilla, men bogen kan sagtens læses uden kendskab til de forrige. Det er en ganske ligetil bog om en pige, der i sommerferien før 9. klasse tager tre uger på sprogskole i England. Hun rejser sammen med en veninde, og naturligvis er pigernes primære fokus de drenge, der deltager på sprogkurset.

Fakta:

Titel: Camilla og kæresten

Forfatter: Lone Diana Jørgensen

ISBN: 978-87-638-0661-9

Pris: 229 kroner

Sider: 190 sider

Type: Bog

Forlag: Høst og Søn

Forfatteren gør sig umage med at ramme både sprog og opførsel hos nutidens store skoleelever. Hun fortæller detaljeret om deres tøj og udviser samme grundighed i beskrivelserne af England og sprogrejsens tilbud. Indirekte forsøger hun at formidle lidt almen dannelse og eftertanke til sine læsere, for eksempel i præsentationen af Sherlock Holmes, i den gentagede påpegning af at det hedder "Trine og jeg synes ..." (ikke "mig og Trine") og i overvejelserne over terrortruslen på en togtur i London.

Det mest interessante for såvel den voksne som den unge læser er dog den kærlighedshistorie, som titlen lover. Eller historierne, for det går stærkt med både op- og nedture. Fra et klassisk trekantsdrama udvider det sig til en figur med temmelig mange sider, og heldigvis er slutningen mere åben, end denne anmelder gættede på efter hovedpersonernes første møde i Kastrup Lufthavn.

Lone Diana Jørgensen formidler den både sødme- og smertefulde kærlighed på en levende, men ganske afslappet måde, som vil møde genkendelse hos de unge læsere og måske give dem en anelse mere ro i sjælen.