Anmeldelse

Roselil

Bind 1-3

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mangfoldighed er godt, og verden tilhører dem, som møder alle væsener med åbenhed og venskab.

Sådan nogle er blomsterfeen Roselil og hendes veninde Silke Sommerfugl - de to hovedpersoner i de tre bøger om Roselil og hendes verden. Den er i første omgang lille, for Roselil passer sin blomsterbusk ved kysten i Sommerlandet. Landet, hvor vinteren, hvis den kommer, varer et par dage, og kun truslen fra mørkebjergene kaster skygger. Roselil bevæger sig nødigt for langt væk, men mødet med Silke Sommerfugl får hendes verden til at udvide sig, og sammen møder de såvel drager og havfruer som trolde med åbne sanser og visheden om, at levende væsener tit rummer meget andet end det, man ser på overfladen.

De to klarer ærterne til gavn for hele samfundet. De bliver godt hjulpet af forskellige venner. Nysgerrige mus, en lille skovtrold og dens ven Kloge Ugle er de nærmeste hjælpere, men alle Sommerlandets beboere hjælper, når det kniber - hvis de da ikke lige skændes internt - og viser på den måde, at sammen står man stærkt mod overmagten. Man kan sige, at de tre bøger er fortællinger om god gammeldags solidaritet fortalt i en fantasy-verden og rejser spørgsmål som: Har man en forpligtelse til at hjælpe, når man kan? Skal man prøve at hjælpe, selv om man per definition ikke kan, fordi man er for lille? Spændende og søde historier, der vil fange de seks-niårige og også kan give anledning til samtaler. Det er frilæsning for de gode læsere, men især egnet til oplæsning.