Anmeldelse

Steen St. Blicher som ung

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen er interessant læsning for lærere og læsestærke elever, der ønsker at få hold på forfatterens liv og forfatterskab.

Stoffet har en overskuelig inddeling i mindre kapitler med enkelte lokkende overskrifter til den unge læser, som for eksempel: "Modelaps går til dans og fægtning" og "Feer, skrabenæse og en 16-årig engel". Læseren får i bogens indledning en nyttig tidstavle med årstalsmarkeringer for mærkedage i Blichers liv. Bagerst i bogen er der nyttige link til læseren, som ønsker at vide mere.

Den sort-hvide layout er sparsomt og traditionelt illustreret. Illustrationerne er matte og grå. I sin helhed en mangel på udtryk, oplevelse og appel til den unge læser.

Sproget og perspektiveringen har i de tidligere udgivelser i serien vist sig abstrakt og problematisk. Tonen er en tand lettere i denne bog, og forfatteren gør flere gode forsøg på at få den unge læser i tale. Sprogligt taler forfatteren for det meste ikke til de ældste elever ved at bruge forældede udtryk og snørklede formuleringer.

Bogen kan anbefales til fagligt stærke 9.- og 10.-klasse-elever med interesse for Steen St. Blicher. Det interessante og omfangsrige materiale kunne danskfagligt have ramt bredere i et up to date layout og en mere tidssvarende og strammere redigering, for eksempel med tilhørende opgaver.