Anmeldelse

www.sproget.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På dette website finder man de officielle ordbøger og opslagsværker, der kan være med til at skabe en øget sproglig bevidsthed med hensyn til nuancer, præcision og sprogets virkning. Klikker man sig ind på sideoversigten, kan man se, at siden er organiseret inden for tre overbegreber: råd og reglersprogtemaer samt leg og lær.

Fakta:

Titel: www.sproget.dk

Type: Internet

Forlag: Dansk SprognævnDet danske Sprog- og Litteraturselskab

Under råd og regler finder man en søgemaskine, hvor man kan søge på nogle af de typiske proble­mer som ad eller af, bindestreger, genitiv, komma, nogen eller nogle.

Går man så videre og ser under sprogtemaer, finder man fyldige artikler om, hvad sprog er, bandeord, slang, sms-sprog med videre.

Og endelig den helt sjove kategori, der hedder leg og lær, hvor der er forskellige quizzer og øvelser, som kan træne børn, unge, ældre samt tosprogede og ensprogede i alverdens mærkelige ord og ordforklaringer. Her er der noget for både begynderen og for eksperten.

Man skal helst have god tid, hvis det er første gang, man besøger hjemmesiden. Det tager tid at få et overblik over, hvor meget der egentlig er på siden. Så læreren skal nok guide eleven i begyndel­sen. Selv blev jeg så grebet af gættelegene, at jeg helt glemte tid og sted.