Anmeldelse

Living Rights: Yoshi

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne mesterlige dokumentarfilm for børn vandt førstepræmien på årets Buster-filmfestival. I bedømmelsen har juryen lagt vægt på, at filmen på en usentimental og nøgtern måde skildrer hovedpersonens kamp for at overvinde sit mentale handicap. En ganske rørende og tankevækkende film om en enestående dreng.

Drengen Yoshi er helt særlig. Han lider af en form for autisme og er af den grund blevet flyttet til en specialskole. Men Yoshis evner rækker ud over de tilbud, skolen og de nye kammerater byder ham. En kamp udspiller sig i drengens liv for at blive som de andre og få en undervisning, han kan vokse af.

I et enkelt filmsprog og med få virkemidler egner filmen sig glimrende til danskundervisning på mellemtrinnet. Her er nok at tage fat på for filmglade lærere og elever med hensyn til genre og en hjertegribende historie om at være anderledes og kæmpe for sine rettigheder.

Powered by Labrador CMS