Anmeldelse

Den hule pige

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Den hule pige" består af en række korte indblik i 15 unges tankeliv og oplevelser. Det er ikke nemt at finde og forme sin identitet. Særligt ikke når omgivelsernes forventninger og påvirkning betyder mindst lige så meget som ens egne følelser og ambitioner. Nogle går langt, andre for vidt, og enkelte flygter, når pladsen i tilværelsen skal fyldes ud. Overskrifter som Elektrisk, Stativ, Glemt og Planer tematiserer på forskellig vis de tanker og følelser, der optager de unge i deres søgen efter sig selv i mødet med andre og forsøg på at finde sig til rette i livet. Men trods den noget modløse og skeptiske stemning rummer "Den hule pige" også et mere optimistisk livssyn, som letter det personlige ansvar på de unges skuldre, særligt i bogens sidste kapitler, hvor budskabet synes at være, at man nok kan styre meget selv, men i sidste ende er livet en rejse, man ikke er alene om at planlægge.

Fakta:

Titel: Den hule pige

Forfatter: Søren Jessen

ISBN: 9788702059144

Pris: 179 kroner

Sider: 160 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

"Den hule pige" er let tilgængeligt læsestof. Korte tekster, overskuelige handlingsforløb og et enkelt og mundret sprog uden komplicerede formuleringer eller tunge sætningskonstruktioner, som kunne risikere at forstyrre fokus på de centrale problemstillinger. Rene ord på tilværelsen, fordi den er kompleks nok i sig selv. Den overordnede rammefortælling antydes kun af interne referencer i kapitlerne, som kan læses enten sammenhængende eller hver for sig. Bogen er blandt andet velegnet som oplæg til debat om de roller, vi indtager i forskellige sociale relationer, og om udviklingen af egen identitet i forhold til det med- og modspil, livet giver.