Anmeldelse

Hvad mon mørket gemmer?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eva Matjeka har udgivet en ny poesibog om et af livets såkaldte store spørgsmål. Tidligere udgivelser har handlet om farverne, rosens duft, kærlighed, blomsternes indre liv og tiden. Nu altså en bog om, hvad mørket mon gemmer?

Fakta:

Titel: Hvad mon mørket gemmer?

Forfatter: Eva Matjeka

Illustrator: Dorte Klingberg-Nielsen

Pris: 99 kroner

Sider: 27 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Facet

Forlaget oplyser, at bogen tager fat om det uhyggelige mørke, både det helt reelle mørke og også mørket i læseren selv.

Bogen spiller fint op til forfatterens egen hensigt med udgivelsen. I et efterskrift skriver Eva Matjeka: "Børn har evnen til at undres, filosofere og se livets mirakler! Med mine bøger vil jeg gerne medvirke til at bevare og stimulere denne evne - også hos voksne!"

En meget nobel hensigt, men forfatteren oplyser på sin hjemmeside www-ordpaalivet.dk, at det er en ganske særlig hensigt. Hun ønsker at formidle den esoteriske lære og spirituelle indsigt til børn. Vi har altså med en slags beredskabslitteratur at gøre.

"Ud af mørkets hule gror

livets kraft fra moder jord

mørket kommer li'som gæster

som den største læremester

sliber nænsomt hver en kant

på din indre diamant!"

Bogen er illustreret af Dorte Klingberg-Nielsen, der i en lettere naivistisk stil befolker siderne med alfer, engle,  mennesker og dyr. Illustrationerne spiller fint sammen med teksten.

Bogen kan læses  af voksne sammen med mindre børn og selvlæses og forstås fra 3.-4. klasse.