Anmeldelse

Lakes skinnende laksegl / Tupilakkens hævn / Åens vogter / Vulkanens øje

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Lakes skinnende laksegl" er en ungdomsserie med tre vidt forskellige karakterer i hovedrollerne. Deres indbyrdes forhold og samtaler er spækket med en fantastisk humor, skrækindjagende mystik, eventyrlyst, ængstelse og bekymringer om livet. Jesper, Peter og Ingemann hedder de tre unge mænd, som sammen oplever de mest usandsynlige ting - dog hele tiden forsøgt forklaret logisk og jordnært af den biologistuderende Jesper. I alle fire bind ligger der en mystisk forbandelse over de tre unge fyres færden.

Fakta:

Titel: Lakes skinnende laksegl / Tupilakkens hævn / Åens vogter / Vulkanens øje

Forfatter: Andreas Møller, Birger Møller

Type: Bog

Forlag: Abeland

Det hele begynder, da Peter arver en gård af sin onkel Lake. Snart bliver Jesper, Peter og Ingemann indhyllet i mærkelige hændelser, mens de bor på gården. Nogle findes der naturlige forklaringer på, andre ikke . eller hvad? Man er som læser heller ikke helt sikker på, hvad der er virkelighed, og hvad der ikke er, hvilket skaber en intens spænding alle fire bind igennem. Man følger fyrene på afdøde onkel Lakes gård, dernæst på Grønland, så hjemme i Danmark igen i Peters forældres hus, og i fjerde bind er turen gået til Grækenland - hvor Jesper får mafiaen i hælene.

Serien kan læses i de ældste klasser i folkeskolen. Men ordvalget er til tider på gymnasieniveau, og referencerne til Jespers hverdag på universitetet vinder nok ikke genklang hos folkeskoleeleverne. Alligevel kan serien anbefales til folkeskolen, da spændingen og humoren vil appellere til både piger og drenge i 8. og 9. klasse. Også voksne kan more sig over seriens handling og forunderlige univers - ja, det er en rigtig "griner".