Anmeldelse

Dansk i dybden - Essay

Dansk i dybden - Essay

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Essayet som genre volder mange elever og deres lærere i folkeskolen en del kvaler, fordi det er så svært at få rigtigt fat om. Kvalerne skal også ses i lyset af folkeskolens afgangsprøve i skriftlig dansk, hvor eleverne som regel kan vælge at skrive et essay om et givent emne. På den baggrund kan det derfor være særdeles udbytterigt at bruge materialet "Essay" fra serien "Dansk i dybden".

Fakta:

Titel: Dansk i dybden - Essay

Forfatter: Birgitte Therkildsen

Pris: 86,25 kroner

Sider: 32 sider

Serie: Dansk i dybden

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Materialet præsenterer essaygenrens særlige kendetegn og de genrer, der ligger tæt på, for eksempel kronikken. Strukturen i materialet er gennemskuelig for eleverne, så de møder det spændingsfelt mellem fiktion og fakta, som essayet bevæger sig i. Dernæst skal de analysere et essay for endelig til sidst at skrive et. Eleverne bliver på den måde først præsenteret for essayet, dernæst hjulpet til at finde det særegne, så de bedre er i stand til at skrive et. Fremgangsmåden er klassisk og brugbar.

Endelig er materialet kendetegnende ved netop at være et hæfte, der på ingen tid kan give eleverne et overblik over en kompliceret genre. Der er udgivet flere titler i serien "Dansk i dybden", og flere er på vej. Det bliver spændende at se, hvilke nye genrer folkeskolen kan få glæde af, for serien er funktionelt tænkt og gennemført.