Anmeldelse

Sif, Søs og Mis / Sif og Søs / Sif og Bo / Sif på en mur

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne nye serie kaldet "Dingo. Lydret" henvender sig til de alleryngste begynderlæsere i børnehaveklasserne, der kender alle bogstaverne.

Fakta:

Titel: Sif, Søs og Mis / Sif og Søs / Sif og Bo / Sif på en mur

Forfatter: Helle Dyhr Fauerholdt

Illustrator: Kirsten Gjerding

Serie: Dingo. Lydret

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Som det vil kendes fra de øvrige titler i den populære "Dingo"-serie, bliver de enkelte titler gradueret efter sværhedsgrad ved hjælp af "prikker" på bogryggen. Én og to prikker angiver læseegnethed fra slutningen af børnehaveklasserne, tre prikker fra først i 1. klasse og fire og fem prikker fra midt i 1. klasse. Der angives endvidere i kolofonen bagerst i bogen, hvor mange (procentuelt) lydrette ord teksten indeholder - samt hvor mange lette, lydnære ord der forefindes. Endvidere angives det, hvor mange (ligeledes procentuelt) enstavelsesord samt to- og trestavelsesord eleven vil støde på. Der er med andre ord gjort rigtigt meget arbejde på forhånd for læsevejlederen, skolebibliotekaren og dansklæreren. Det vil være en kærkommmen hjælp for disse, når de skal finde den helt rigtige bog til lille Bertram eller Amalie.

Persongalleriet i de fire små bøger - alle på 23 sider - præsenterer hovedpersonerne: Sif på seks år og Søs på ni år samt mis, so og ko! Men også Bo på ti år og en tyr. Og så er der selvfølgelig Sifs mor og far. Det siger vist sig selv, at med et lixtal nede på 1-3 så kan der ikke rigtig være en egentlig handling - i hvert fald ikke en, der lader sig referere efter fortjeneste. Men ikke mindst takket være nogle meget sjove og levende illustrationer, som på bedste vis understøtter teksten, men også fremkalder både smil og latter hos læserne, så fungerer de fire små historier særdeles fint.

Jeg føler mig overbevist om, at dette nye tilbud vil blive vel modtaget i de allermindste klasser, på læsecentret og på skolebiblioteket.