Anmeldelse

Nisser i nød

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bodil El Jørgensen har skrevet en nissehistorie med fine små hints til den virkelige verden.

Kort fortalt må en flok nisser forlade deres hjemland, fordi deres risdepot på grund af et jordskælv er styrtet ned fra det bjergområde, hvor de bor. Derfor beslutter de - godt hjulpet af et tv-hold fra Det Lille Land og to børn - at drage til Det Lille Land, hvor det altid regner. De to tv-folk - Sandra og Johnny - får promoveret nissernes problem på en måde, der går lige ind i hjerterne hos Det Lille Lands befolkning.

Men landets mægtigste mand, Skattemanden, med sine tro hjælpere, Spar og Spink, er ikke glad for, at Det Lille Land nu oversvømmes med nisser. En murermester får simpelt hen ordre på at bygge en mur, så nisserne ikke kan komme ind i Det Lille Land. De to børn, Rasmus og Annemona, går aktivt ind i kampen mod Skattemanden og hans to kumpaner - og det hele ender selvfølgelig godt i denne jule- og nissehistorie med 24 kapitler, der er lige til at bruge i ditto antal doser i julemåneden. Det bliver jul i Det Lille Land med rigtige nisser.

"Nisser i nød" er en hyggelig og velfortalt historie, der veksler imellem tre synsvinkler, tv-folkenes, nissernes og børnenes.

Glædelig jul!