Anmeldelse

Lærervejledning til Peter Mouritzens Danser med djævle / Lærervejledning til Bent Hallers Knut og køter

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke altid lige nemt at undervise i den nyeste børnelitteratur. Forfatterne lægger så mange lag ind i deres fortællinger, så selv en garvet litteraturfreak skal oppe sig for at følge med. Og når man så har fået nogenlunde has på intertekstualiteten og symbolikken, så melder der sig en lille irriterende detalje: Hvordan skal man dog formidle dette til eleverne på mellemtrinet, som de to små romaner henvender sig til.

Disse hæfter - som er en del af en serie, der ganske gratis kan downloades - giver god støtte og hjælp til de forskellige faser i arbejdet. Først en tolkning, som ikke er en mesterfortolkning, men en samling gode råde om forfatternes inspirationskilder; dernæst en række råd til, hvordan man kan gribe arbejdet an, hvis man har en klasse, hvor ikke alle magter at læse bøgerne selv i et brugbart tempo. Og endelig nogle opgavesider, der retter sig direkte mod eleverne.

Fin håndsrækning til dansklæreren - ingen grund til at holde sig tilbage fra at undervise i det svære moderne.