Anmeldelse

Dansk direkte 7

Dansk direkte 7

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Dansk direkte 7" er fortsættelsen af "Dansk direkte 6", et arbejdshæfte til dansk på mellemtrinnet og overbygningen med et varieret og særdeles relevant udbud af grammatiske opgaver.

Fakta:

Titel: Dansk direkte 7

Forfatter: Jens Hare

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Arbejdshæftet er uafhængigt af andre dansksystemer, hvilket gør det velegnet til at bruge i strengt danskfaglige kursusforløb. Med den langt større fokus på grammatiske færdigheder som tegnsætning, ordklassegenkendelse, ordklassers bøjninger med videre er der et stort behov for materiale af denne type. Materialet har klare læringsmål, der lægger sig direkte op ad Fælles Mål. Evalueringsarkene efter hvert afsnit hjælper såvel elever som lærere til at se, om målene er nået. Ordklasser, nutids-r, kommaregler og sprogregler trænes grundigt i materialet, og der gives gode huskeregler og anvisninger til hjælp. Sætningsanalyse, som er meget vigtig for korrekt kommatering, trænes grundigt.

Ud over den meget omfattende grammatiske del indeholder materialet længere skriftlige øvelser såsom almen viden, procesorienteret skrivning, oplæg til projektarbejdsformen og sms'er. Børnene skal lære sproget og dets regler gennem deres egen verden. For eksempel skal de gøres bevidste om det noget forenklede sprog i sms'er. Øvelserne er bestemt relevante, men det er og bliver det strengt faglige i "Dansk direkte", der er styrken. "Dansk direkte 7" er et godt og gedigent materiale, og der er virkelig brug for faglig træning i de ældre klasser. Derfor skal der ikke lægges alt for mange opgaver ind med vekslende indhold. Det kan man finde mange andre steder.