Anmeldelse

6

6

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Super sexede systemer er på vej ud til teenagerne med Ronnie Andersens nye roman "6". Lidt frit oversat kan man måske konkludere, at "6" er en homonym-roman, fordi "6" kan være så meget, hvilket det også er i Ronnie Andersens roman. Den handler om tallet 6, om sex og om en særlig struktur, piger med navne på seks bogstaver og alt med tværsummen 6.

Fakta:

Titel: 6

Forfatter: Ronnie Andersen

ISBN: 9788763814003

Pris: 199,95 kroner

Sider: 222 sider

Type: Bog

Forlag: Høst og Søn

I denne anden roman af Ronnie Andersen har hovedpersonen fået et navn. Han hedder Charli. I "Date med en engel" var hovedpersonen navnløs, men fælles for de to romaner er Ronnie Andersens særlige evne til at skabe en ny og anderledes struktur eller komposition for sine romaner. I "Date med en engel" var fortællingen set gennem et filmmanuskript. I "6" er tegneserien en del af opbygningen sammen med en struktur omkring tallet 6 - 6 gange 6 kapitler a 6 sider. Strukturen indbyder til et stramt og stringent sprog, hvor Charli fortæller historien om sin mors selvmord nede ved havnen, hvor kun rullestolen blev stående tilbage. Vi følger den unge mand gennem sorgen over tabet af sin mor, selvom der fortælles en mængde andre historier om Silvia, Sandra, sex, sorg, søster, far og Linnea.  

"6" har et gevaldigt undervisningspotentiale og kan anbefales som hovedværkslæsning for eleverne i 8.-10. klasse. Alene opgaverne i at gennemskue komposition og sproget, hvor der ofte står "sjyt", kan være relevant for eleverne. Dertil kommer, at det er befriende at læse romaner, der i den grad appellerer til drengelæsere, for dem er der ikke for mange af. Titlen kan måske gøre sit.

Tilbage er at give "6" seks stjerner af seks mulige - god fornøjelse gennem sekstanten og systemerne.

Powered by Labrador CMS