Anmeldelse

Hop op og fald ned

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne 1,5 centimeter tykke bog på 12 sider med indlagt cd henvender sig til børnehavealderen og til de yngste i skolen. Vi har altså en robust bog med kraftige sider. Cd'en er indsat som en del af omslaget, og den indeholder ti sange til børnene, som inviterer til leg og bevægelse.

Fakta:

Titel: Hop op og fald ned

Forfatter: Andreas Bræstrup Kirstein, Jens Mogensen

Illustrator: Jenz Koudahl

Pris: 150 kroner

Type: Bog med cd

Forlag: Politikens Forlag

Tematisk handler sangene for eksempel om fødselsdag, dyr og en morgenstemning med stressede og travle voksne. Musikken er glad og god, velklingende rockmusik med et stænk af latin, og alle sangene er indsunget af Andreas Bræstrup Kirstein.

Som titlen antyder, er formålet med sangene at invitere til både bevægelse og leg samt lytning og oplevelse. I den forbindelse fortjener illustrationerne en særlig omtale; de er både humoristiske og fantasifulde med høj kunstnerisk kvalitet. Selv om nogle af sangene vil fungere fint som element i musikundervisningen i børnehaveklassen, vurderer jeg, at oplevelsesværdien af materialet er højere end værdien som decideret undervisningsmateriale.