Anmeldelse

Heste er det bedste

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børn på bilferie hører nok til blandt forældrerollens største nederdrægtigheder. Den kendsgerning giver Mette og Marie ingen grund til at drage i tvivl. Rapkæftede og sarkastiske, men også søde otte- og niårige, der først vil ingenting, siden en hel masse. I hvert fald når der er heste involveret.

Fakta:

Titel: Heste er det bedste

Forfatter: Alice og Bent Haller

Illustrator: Palle Bregnhøi

Pris: 149 kroner

Sider: 246 sider

Type: Bog

Forlag: Høst og Søn

Men på den anden side . Hvis man insisterer på at udfylde den nævnte rolle ved at kurere sø- og køresyge med is og saltlakridser og forveksler emsig- med hjælpsomhed, er man vel i en eller anden forstand selv ude om det. Forældre kan faktisk være overordentlig pinlige, hvis nogen skulle have glemt det. Hvad ligner det for eksempel, at far er så overivrig med at hjælpe, at han overtager ridelærerens opgaver?

De fem sjove, små hestebøger er samlet i et enkelt bind og yderst velegnede til højtlæsning. De fleste ni-tiårige vil selv kunne læse dem. En noget letkøbt slutning trækker lidt ned, men de fem historier viser også, at hestebøger ikke kun behøver at være sentimentale.