Anmeldelse

Elsker

Elsker

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et virkelig fint udvalg af kærlighedsdigte, der er ret nemt at gå til for elever i 7.-10. klasse. Undertitlen "Begynderdigte" er ment som en brugerbetegnelse. Samlingen henvender sig især til dem, der nu skal beskæftige sig mere indgående med lyrik for første gang.

Fakta:

Titel: Elsker

Pris: 129 kroner

Sider: 101 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Hovedland

Udvalget fremtræder som en køn bog i kvadratformat forsynet med vignetter. Stoffet er inddelt i seks afsnit, der repræsenterer lige så mange måder at opfatte og udtrykke kærligheden på. Titlerne på enkeltafsnittene er diskutable; her er valgt formuleringer fra et af digtene i de pågældende afsnit. Disse vendinger (citater) siger ikke altid noget dækkende om det fælles ved afsnittenes bidrag. "Åbner kun ekko sin tomme mund" er overskriften på femte afsnit - mere gådefuld end sammenfattende.

I bogens forord henvises til et uddybende materiale på www.hovedland.dk, angiveligt med "forslag til undervisningsforløb". Materialet rummer dog ikke sådanne nyttige forslag, men almene overvejelser over bogens og digtgenrens anvendelse. Det er nok sjusk fra forlagets side, at disse overvejelser slutter underlig brat.

På grund af det træfsikre og tilpas varierede udvalg af digte, i alt knap 70 af slagsen, kan bogen varmt anbefales - trods forbeholdene over for afsnitoverskrifter og netmateriale.