Anmeldelse

Den hvide engel

Den hvide engel

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er en smuk billedbog om pigen Nina, der for første gang skal fejre fødselsdag uden sin mor, der er død. Nina beder til Gud, om ikke hendes mor må komme til hendes seksårsfødselsdag, og hendes skytsengel sender hende en vidunderlig drøm, hvor hun møder sin mor, der bor oppe i Himlen i et lille hus med en stue magen til Ninas. Moderen knuger hende ind til sig og forærer hende en lille hvid engel.

Fakta:

Titel: Den hvide engel

Forfatter: Kirsten Ahlburg

Illustrator: Ida Gantriis

Pris: 129 kroner

Sider: 40 sider

Type: Bog

Forlag: Unitas Forlag

Næste morgen giver hendes far hende en dukke, der ligner den hvide engel, og Nina bliver uendelig glad. Børnehaveklassen kommer på besøg, og Nina får en god dag.

Handlingen bygger på den kristne tradition. Ved aftenstide beder faderen og Nina Fadervor. En skytsengel følger Nina fra hendes fødsel. Den skærmer hende mod farer. Jeg ved ikke helt, hvordan skytsengle passer ind i den kristne tradition, men det er en dejlig tanke.

Illustrationerne er smukke og glade trods det sørgelige emne. Her er mange detaljer fra en børnehverdag med en "varm" far, glade børnehaveklassekammerater, en kærlig, hvid skytsengel og en hvid mor, der, ifølge faderen, lyser som en stjerne på himlen.

At miste sin mor, når man kun er fem år, er ikke til at forstå. Det er næsten ubærligt. Denne bog kan være en hjælp, når yngre børn rammes af en stor sorg.

Det er nok ikke en bog, jeg vil læse op, uden at der er en grund til det, da emnet er så sørgeligt. Men det er lykkedes Kirsten Ahlburg og Ida Grantriis at lave en smuk og optimistisk bog over et svært emne. Den kan læses op, når yngre børn møder døden i deres nærmeste omgivelser.