Anmeldelse

4 prøvepakker til Mundtlig prøve i dansk: A- og B-prøven

4 prøvepakker til Mundtlig prøve i dansk: A- og B-prøven

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet giver virkelig dansklæreren en håndsrækning. Det mindsker arbejdspresset med at finde og mangfoldiggøre egnede eksempler til eksamen inden for området "andre udtryksformer". Netop denne genre kan meget let blive forældet. Men her har man virkelig forsøgt at finde eksempler, der både fanger nutidens elever, og som vil være gangbare en del år frem i tiden.

Fakta:

Titel: 4 prøvepakker til Mundtlig prøve i dansk: A- og B-prøven

Type: Dvd

Forlag: GeGe Forlag, telefon 8619 0119

Materialet består af fire prøvepakker. Hver pakke består af en lærer-dvd med ti eksempler samt Media Player-filer og en dvd-boks med de ti eksempler på enkelt-dvd'er til prøve/elevbrug.

Ti film er omhyggeligt udvalgt i prøvepakke 1 og 2, og ét af kriterierne har været, at de skulle være nye for de fleste. Temaerne er kærlighed, science fiction, gys og gru, livsvisdom, at gøre en forskel og overlevelse. Filmene kan bruges til såvel A- som B-prøven. Nogle er dog for lange til A-prøven.

Ti reklamefilm er udvalgt til pakke 3. Kvaliteten er i top og ophavsretten overholdt. Filmene er produceret mellem 2004 og 2008 og er altså nye og dermed vedkommende for eleverne.

I pakke 4 finder man ti musikvideoer. De har alle en kunstnerisk værdi, er langtidsholdbare og repræsenterer forskellige musikgenrer med kendte kunstnere. Også her er ophavsretten overholdt. Der er både kortere og længere sangtekster.