Anmeldelse

13 opskrifter på tørre tæsk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nok skal man hytte sit skind, men man skal også erfare livet, og frem for alt skal man udvikle sit ordforråd til at beskrive det. Haller er gået i gang med en række malende små beretninger om, hvad man udsætter sig for, hvis man bruger sin lillesøsters fletning som krudtlunte eller uden videre dikkedarer anvender sin kammerats kusine som oversavet dame.

Fakta:

Titel: 13 opskrifter på tørre tæsk

Forfatter: Bent Haller

Illustrator: Rasmus Bregnhøi

Pris: 199 kroner

Sider: 40 sider

Type: Bog

Forlag: Høst og Søn

Selv ikke den mest restriktive lovgivning kan i praksis forhindre korporlig afstraffelse. Så en rask dreng med sproglig sans bør kende forskellen på en ørefigen og en kindhest samt mange andre finurligheder i voldens veludviklede sprog.

Frugtbart blomstrende billeder og metaforer som "den pukkelryggede familie", "løvens gab", "bærret" og "sinkadusen" får nyt liv i de 13 små situationer, der fører lukt til blå øjne og rødmende bag.

Bregnhøis tegninger er præcis lige så grusomme som de situationer, de skildrer. Pragtfuldt!