Anmeldelse

Dansk i dybden - Fantasy

Dansk i dybden - Fantasy

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til en populær genre som fantasy hører der helt naturligt et undervisningsmateriale, der sætter genren i spil og giver eleverne et sprog om genren, og "Dansk i dybden - Fantasy" fra Gyldendal er et materiale, der netop har disse kvaliteter. Det er et genrehefte til folkeskolens 7.-9.-klasser. I samme serie er der udkommet andre glimrende hefter, som lærerne med fordel kan bruge.

Fakta:

Titel: Dansk i dybden - Fantasy

Forfatter: Ayoe Quist Henkel

Pris: 86,25 kroner

Sider: 32 sider

Serie: Dansk i dybden

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Heftet indeholder et struktureret undervisningsforløb, der på mange måder holder læreren i hånden i et forløb med fantasy i skolen. Men det er en god måde at blive holdt i hånden på, for materialet sikrer på alle måder, at læreren kan ramme plet i forhold til både litteraturundervisningen og genrekendskab.

Materialet er struktureret på den måde, at det først introducerer, hvad en genre er. Dernæst fører det eleven ind i fantasygenren for efterfølgende at demonstrere et eksemplarisk undervisningsforløb.

I heftet bruges der uddrag af Kenneth Bøgh Andersens "Himmelherren", hvor der også er opgaver til. Det er særdeles grundigt, der er næsten ikke den detalje, der ikke er nævnt og beskrevet. Eleverne afprøver og udvikler løbende deres kendskab til genren fantasy og alle genrens forskellige lag.

Der er i disse år meget fokus på genrer generelt i folkeskolen. Det vil sige, at undervisningen er meget koncentreret omkring blandt andet fantasy. Alene på den baggrund kan heftet anbefales som et godt og brugbart materiale til undervisningen i folkeskolen.

Powered by Labrador CMS