Anmeldelse

Føtexsøen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ingen skam at være kassedame i Føtex, når ens sande identitet er at være forfatter. Og det er jeg-personen i sin egen forståelse, og det beskriver hun så grundigt, at man spekulerer over, om hun har gang i en dobbeltkontrakt med læseren, så meget fylder hendes beskrivelser af drømme om forfatterskolen og leg med identiteter. Men protagonisten hedder Lene, afslører hun et enkelt sted, og så skulle den ikke være længere. Bogens forfatter hedder nemlig Lone.

Fakta:

Titel: Føtexsøen

Forfatter: Lone Aburas

Pris: 199 kroner

Sider: 168 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Det med identiteten kan ellers være svært nok; med en dansk mor og en egyptisk far, i Høje Taastrup, konstant på kanten af bankerot, og som bliver presset ud af sin muslimske principløshed af profetens lokale vogtere og en småmafiøs omgangskreds.

Forstadsmiljøet og de identitetsmæssige dilemmaer er skildret morsomt og medrivende, supermarkedsmiljøet set fra personaleindgangen ligeså. Parforholdets håbløshed troværdigt og drømmene udsat for selvkritisk granskning. Hvor meget de ældste elever vil få ud af forfatterskolejargonen og metarefleksionen over skriveprocessen, er svært at sige, men der sidder her og der elever, der deler drømmen og nok skal få sat sig ind i terminologien og personkredsen.

Ganske fortrinlig debutroman.