Anmeldelse

Den grådige skarv

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dyreriget er forunderligt! En ål ligger lettere opløst af mavesyre på et fortov. Men selv om ålen har fået en tanke, er det en god tanke. Ved sin kropsvægts tyngde fik den nemlig ærkefjenden skarven tvunget til jorden - ja, altså fortovet - med et betragteligt bump, og nok var odeuren ikke den samme efter mødet med skarvens mavesæk, men den tanke, den havde fået, var en hævnens tanke!

Fakta:

Titel: Den grådige skarv

Forfatter: Christina Hesselholdt

Illustrator: Tine Modeweg-Hansen

Pris: 199 kroner

Sider: 28 sider

Type: Bog

Forlag: Høst og Søn

De to kunstnere har tilsammen skabt en forunderlig historie, hvor en pige søger en forklaring, der aldrig rigtig kommer, i hvert fald hverken fra husmodermoderen eller fantasmefaderen. Hesselholdt leger med idiomer, og Tine Modeweg-Hansen har blandet godt med hvidt i gouachefarverne, som giver provinsby-setuppet et vidunderligt middagssløvt skær. Illustrationen af skarven ville nok ikke have rakt til en fuglebog, men jeg er sikker på, at dine elever ikke som dyreambulancefalckredderen nogensinde vil forveksle den med en hejre. For ud over at være en herlig krostuehistorie er det faktisk også en naturskildring om kamp på liv og død og om fordøjelse og nedbrydningsprocesser. Gu' vil indskolingseleverne da finde bogen ulækker. Men med nogle aaadddr, et par bvadddr og måske et enkelt puuu-ha så skal den nok gå hjem.