Anmeldelse

Faglige tråde

Faglige tråde

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen beskriver forskellige vinkler på sammenhængen mellem danskundervisning og prøveform B ved prøven i mundtlig dansk. Med prøveform B er der draget nytte af mange års forskellige forsøgs- og udviklingsarbejder i folkeskolen.

Fakta:

Titel: Faglige tråde

Forfatter: Birgitte Therkildsen, Lise Vogt

Pris: 148 kroner

Sider: 99 sider

Type: Bog

Forlag: Billesø og Baltzer

Formålet er at samle trådene, så der er sammenhæng mellem det, eleverne arbejder med i undervisningen, og det, der er i fokus ved den mundtlige prøve i dansk. Bogen giver samtidig et godt bud på, hvordan eleverne kan indgå i målrettede og aktive arbejdsprocesser, hvor de selv har ansvar for og indflydelse på prøveoplægget og en fordybelse i det.

Bogen giver dels baggrunden for arbejdet med prøveformen B, dels præsenteres mange konkrete praktiske eksempler på de forskellige etaper i prøveforløbet.

"Faglige tråde" er en fantastisk god grundbog og opslagsbog for såvel den erfarne som den uerfarne lærer. Den indeholder en lang række oplysninger og forslag til tilrettelæggelse af den mundtlige danskundervisning, uanset om prøveformen hedder A eller B.

Den giver nogle vældig gode bud på, hvordan man får en årsplanlægning og tilrettelæggelse af undervisningen til at hænge sammen med den afsluttende prøve.

Her er virkelig tale om en bog, der bygger på mange års erfaring, som hermed er givet videre i form af beskrivelser, eksempler og forklaringer. Den bør stå på enhver dansklærers hylde.