Anmeldelse

Pegasus 4

Pegasus 4

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Pegasus 4" er den anden udgivelse i Gyldendals "Pegasus"-serie, og som sin forgænger er dette materiale indbydende og gennemarbejdet. "Pegasus 4" er et danskgrundbogsmateriale til 4. klasse, der består af fem sammenhængende dele: Læsebog, arbejdsbog A og B, På tværs og lærervejledning.

Fakta:

Titel: Pegasus 4

Forfatter: Nils Hartmann, Joy Lieberkind, Cecilie Bogh

Serie: Pegasus

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Læsebogen indeholder otte spændende temaer, der bliver præsenteret gennem klassiske tekster og moderne børnelitteratur. Under overskrifter som "Engle", "I arabernes verden", "Vikinger", "Døden" og "Opdagelsesrejser" er her et bredt spektrum af genrer, blandt andet salmer, romanuddrag, sagn og faktatekster.

Læsebogens illustrationer er i særklasse, og de supplerer teksterne på bedste vis. Her har man virkelig gjort sig umage med at finde det bedste af det bedste - fra billeder af renæssancemestre som da Vinci til tegninger fra moderne danske illustratorer som Cato Thau-Jensen. Det er imponerende, og det vil drage elevernes opmærksomhed og inspirere til interessante billedsamtaler.

Hæftet "På tværs" lægger op til tværfaglig undervisning med dansk på den ene side og historie, natur/teknik eller musik på den anden. Bogen indeholder hele forløb, der er beskrevet med mål og forslag til problemstillinger, eksperimenter og undersøgelser.

Lærervejledningen er grundig og teoretisk, og den hjælper læreren godt på vej med en målsætning ud fra trinmålene for dansk. Derudover er der baggrundsviden og forslag til at finde supplerende materiale.

Dette materiale er meget overbevisende, og det må være en fornøjelse at arbejde med for både elever og lærere.