Anmeldelse

Verdens farligste bog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bubber har mange en mening om - og ikke alle er positive - men det er en god bog, han har skrevet. "Verdens farligste bog" samler op på alt det, børn kan være - og er - bange for. En hel masse børn fortæller om det, de er bange for, og hvorfor: Bange for at gå i kælderen, bange for at brække armen igen, slanger, krig, terrorister, børnelokkere, at fare vild. I den mere kuriøse ende er der drengen, der er bange for franskmænd. Stort og småt imellem hinanden set med voksenøjne, men for barnet er det, man er bange for, jo stort nok.

Bogen tager børnene alvorligt og tyren ved hornene. For det hjælper mange gange at snakke om det farlige og høre, at andre også er bange - for det samme eller for noget andet.

I hvert afsnit lader Bubber et barn fortælle om sin angst og interviewer så en "ekspert". For eksempel fortæller B.S. Christiansen om at fare vild, en psykolog om børnelokkere og en bankrøver om, hvorfor han blev det. Teksterne er garneret med små noter for eksempel viden om emnet og gode råd til, hvordan man kan leve med eller komme fri af sin angst.

Der har været en dygtig fotograf med, som har skabt rigtig gode og underfundige billeder af både børnene og eksperterne. Typografien veksler meget og bliver indimellem unødigt larmende.

Jeg tror, det vil interessere mange børn på mellemtrinnet at kigge og læse i bogen - i sin helhed eller som en opslagsbog. Som samtalebog om det, man er bange for, er den også fin.