Anmeldelse

Kokodyret og Pungmulen får post

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På toppen af Engbakken bor to fiktive dyr, Kokodyret og Pungmulen. Hver dag kører postbuddet forbi. De taler med ham, og han forklarer dem, hvordan postsystemet fungerer. Dyrene laver en postkasse, og nu modtager de både reklamer og breve fra Pindvarpen og den otteårige Ida - pennevenner, som postbuddet har hjulpet med at skaffe. Handlingen i bogen bæres af det at skrive og modtage breve samt at kommentere indholdet af det skrevne.

Fakta:

Titel: Kokodyret og Pungmulen får post

Forfatter: Jan Mogensen

Illustrator: Jan Mogensen

Pris: 229,50 kroner

Sider: 113 sider

Type: Bog

Forlag: Carlsen

Et højdepunkt er, da de vinder en gasballon fra Superland. Den stiger til vejrs med Pungmulen og hans hus. En feberredning fra Superlandschaufføren bringer hus og Pungmule ned på jorden igen. Til slut får de et festligt besøg af Ida og Pindvarpen.

Jan Mogensen både tegner og fortæller denne charmerende oplæsningsbog for de yngste. Den kan minde lidt om "Peter Plys" med de fiktive dyr i dukkestørrelse og barnet Ida. Men den er helt sin egen. Illustrationerne er i farver, og de passer fint til fortællingen.

Bogen anbefales til oplæsning for de yngste mellem tre og seks år.