Anmeldelse

Heksen fra De Sorte Bjerge

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er en dejlig eventyrbog for både børn og voksne. Den er skrevet i samarbejde med tre 3.-klasser fra Stege Skole og indeholder atten nyskrevne eventyr.

Fakta:

Titel: Heksen fra De Sorte Bjerge

Forfatter: Jørgen Munck Rasmussen

Illustrator: Pia Thaulov

ISBN: 87-989403-3-3

Pris: 199 kroner

Sider: 162 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Munck

Eventyrene foregår dels i en fiktiv eventyrverden, dels i en række lande lige fra Kina over Italien, Portugal og England til Danmark. Der er moderne eventyr om ufoer og en historie om, hvor svært det kan være at læse. Her spiller den flyvende gris "Pegaso" en vigtig rolle.

Der er også mere traditionelle eventyr som titeleventyret "Heksen fra De Sorte Bjerge", hvor en ond heks har lagt et helt land i mørke og fanget en række unge mænd, der ville befri landet fra heksen og mørket. En ung pige må klare ærterne.

Eventyrene er meget forskellige, og flere er ret filosofiske. De indeholder både muntre episoder og alvorlige hændelser, hvor døden optræder. I "Uglen bag uret" reddes en skoleelev fra trafikdøden, ved at tiden skrues tilbage.

Eventyrlige og overnaturlige hændelser er der mange af. Dyr og træer taler. Persongalleriet består både af konger, prinser, prinsesser og drager og af almindelige mennesker som fiskere, landarbejdere og skoleelever.

Eventyrene er spændende, og de er fortalt i et godt sprog. Sproget er ikke bearbejdet, så det er ikke for elever med læseproblemer. Bogen er illustreret med flotte helsides farvetegninger.

Anbefales til oplæsning i indskolingen og til selvstændig læsning for gode læsere fra 3. og 4. klasse og opefter.