Anmeldelse

Egtvedpigen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Ådalen hersker den vellidte og mægtige høvding Algot over Solens udvalgte folk. Sammen med sin familie ærer Algot solguden, og takket være hans rige ofre får dalens bønder hvert år en givtig høst og øget velstand.

Fakta:

Titel: Egtvedpigen

Forfatter: Sussi Bech

Pris: 99 kroner

Sider: 48 sider

Type: Bog

Forlag: Nyt Dansk Musikteater

Men storbonden Vult og hans ærgerrige kone har ambitioner om at forene Ådalens to store familier gennem ægteskab mellem deres søn, Solfin, og Algots ældste datter, Aia. En forbindelse, som en dag skal gøre Solfin til høvding over Ådalen.

Kærligheden kommer på tværs af den magtsyge Vults planer, da Aia forelsker sig i smedelærlingen Ugi, en af de fremmede, som i stadig større tal har bosat sig uden for byen. Vult udnytter landsbybøndernes spirende uvilje mod de nye tilflyttere til at piske en stemning op, så de elskende ser sig nødsaget til at flygte ud i sumpene. Sumpene gemmer på en frygtelig hemmelighed, og da hadet har fået overtaget, er det endegyldigt forbi med freden i Ådalen.

Sådan er handlingsforløbet i denne tegneserie fra den danske bronzealder om Egtvedpigen, der levede 1.370 år før vor tid. Hæftet er godt skrevet og tegningerne meget livagtige. Så tegneserien kan anbefales til den enkelte elevs egen læsning om netop denne historiske periode.