Anmeldelse

22 tricks - om at skrive godt

22 tricks - om at skrive godt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man skal ikke tro, at læreruddannelsen går ud på at tilegne sig et antal tricks på forskellige fagområder, som man så kan leve (højt?) på til sine lærerdages ende. Og dog . Megen palaver om tredeling af dispositionen til den statsautoriserede danske stil kan man springe op og falde ned på, hvis man giver eleverne kendskab til disse fortrinlige opskrifter på, hvordan man opløser nogle af skriftlighedens elementer til overkommelige fokuspunkter.

Fakta:

Titel: 22 tricks - om at skrive godt

Forfatter: Thomas Oldrup

Pris: 199 kroner

Sider: 144 sider

Type: Bog

Forlag: ArtPeoplePeople's Press

Klart. Informerende. Spændende. Brugbart. Temposkift er ikke kun for fodboldspillere, skribenter i alle aldre kan også lære det. Karakteristikker og klicheer. Nutid/datidsproblemer, og hvordan man laver variationer i teksten. Og ikke mindst troværdige opfordringer til at efterbehandle teksten og diskutere den med andre.

En mængde citater er spredt over siderne. Fra Scott Fitzgeralds opfordring til at skære alle udråbstegn væk ("Som at grine af sine egne vittigheder") til Hawthornes "Det, der er let at læse, er forbandet hårdt at skrive".

Klassesæt. 7.-9. klasse. Læreruddannelsen - ikke kun for kommende dansklærere. Efteruddannelse. En bog for alle, der ikke er blevet for satte til at lære nyt.