Anmeldelse

Johannes V. Jensen

Johannes V. Jensen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogforlaget Her og Nu har udgivet endnu en bog om kanonforfattere, denne gang om Johannes V. Jensen. Forlaget har tidligere udgivet bøger om Herman Bang, Klaus Rifbjerg med flere. Ideen fra forlagets side med at vise forfatterne som unge appellerer fint til bogens målgruppe, som blandt andet er elever i folkeskolens ældste klasser.

Fakta:

Titel: Johannes V. Jensen

Forfatter: Frank Egholm Andersen

Pris: 299 kroner

Sider: 100 sider

Serie: Store danske forfattere som unge

Type: Bog

Forlag: Bogforlaget Her og Nu

Materialet, som er skrevet af Frank Egholm Andersen, indeholder forskellige afsnit, der alle karakteriserer og beskriver Johannes V. Jensen primært som ung, men også hans senere forfatterskab er præsenteret.

Som voksenlæser rives jeg meget let med af biografiens indhold, men samtidig må jeg også sige, at den er meget teksttung, hvilket bevirker, at eleverne i folkeskolen skal have en vejledning til, hvordan de kommer igennem teksten, og hvad de skal fokusere på. Derfor bør læreren ikke lade eleverne læse på må og få i bogen, men netop guide dem gennem udvalgte dele af teksten for at fokusere på elevernes læsestrategier.

Ved projektarbejde eller arbejde med biografisk stof om Johannes V. Jensen er materialet velegnet, men det er meget biografisk vinklet, hvilket gør, at læreren også skal være opmærksom på, hvad de meget personlige oplysninger om forfatteren Johannes V. Jensen kan gøre ved elevernes læsning og tolkning af hans tekster.

Materialet kan anbefales som supplerende læsning om forfatteren for eleverne i folkeskolens ældste klasser.