Askov Højskole ved Vejen danner rammen om dette års højskoleophold for lærere, Lærermødet

Højskoleuge for lærere - DLF-medlemmer kan deltage til halv pris

25 medlemmer af Danmarks Lærerforening kan deltage i højskoleugen Lærermødet på Askov Højskole fra den 29. juni til halv pris. Årets tema er skolens og uddannelsens betydning for demokratiet.

Publiceret Senest opdateret

“Demokratiet kan aldrig sikres – netop fordi det ikke er et system, der skal gennemføres, men en livsform, der skal tilegnes”.

Sådan får man tilskud til Lærermødet

Tilmelding til Lærermødet sker via askov-hojskole.dk. Tildeling af de 25 pladser pladser til halv pris sker efter først-til-mølle-princippet. Man skal ved tilmelding angive medlemskab af Danmarks Lærerforening samt medlemsnummer. Normalprisen er:

• Lærermødet med dobbeltværelse: 4.000 kr.

• Lærermødet med enkeltværelse: 5.000 kr.

• Lærermødet på firemandsværelse i fælleshus: kr. 2.000,- (for studerende under 30 år)

Sådan skrev teologen Hal Koch i "Hvad er demokrati?" lige efter anden verdenskrigs afslutning.

Netop uddannelsens betydning for demokrati er temaet på dette års højskole for lærere, som har navnet Lærermødet. Lærermødet bliver i år afholdt på Askov Højskole mellem Kolding og Esbjerg.

Det er forhenværende formand for DLF Anders Bondo Christensen, tidligere medlem af DLF's hovedstyrelse Jeanette Sjøberg, lærer og debattør Mette Frederiksen, forhenværende lærer Erik Schmidt, forsker Keld Skovmand og forhenværende skoleleder Jens Raahauge der sammen er i den arbejdsgruppe, som har hjulpet Askov Højskole med at udforme programmet.

”Hvordan kan skole, pædagogik og uddannelse spille en større rolle i forberedelsen og fornyelsen af demokratiet? Hvordan skabes en demokratisk undervisning, samtale og kultur i skolen? Hvordan kan skolen bibringe nye slægtled et demokratisk sindelag, som de selv er med til at forme? Hvordan kan magten i skolen demokratiseres? Vi er ikke nødvendigvis enige om svarene, men vi skal drøfte de mulige svar for at engagere hinanden i fortolkningsfællesskabet om skolens og demokratiets fremtid”, står der i oplægget til højskoledagene.

På højskolen fra 29. juni til 3. juli efter morgenmaden (rettet 12/5, red.) kan man opleve oplæg af blandt andre den internationale uddannelsestænker professor Gert Biesta, skuespiller Jytte Abildstrøm, professor og underviser på læreruddannelsen Lakshmi Sigurdsson og professor Lene Tanggaard.

Foruden oplæg vil der også være fælles måltider, fællessamlinger med højskolesang, morgenløb og morgenyoga i haven, en miniudflugt til Skibelund Krat, hyggelig bar om aftenen og en festaften med underholdning og dans til livemusik.

Powered by Labrador CMS