Thor Laage-Petersen Poulsen har efter eget udsagn været associeret med organisationen Stop Islamiseringen i Danmark (SAID). Mandag trak han sig som kandidat for Danmarksdemokraterne for ikke at skade partiet.

Lærerkandidat trækker sig fra Støjbergs parti efter afsløring

En fortid i organisationen SIAD - Stop Islamiseringen fører nu til, at lærer Thor Laage-Petersen Poulsen trækker sig fra Danmarksdemokraterne.

Publiceret Senest opdateret

Thor Laage-Petersen Poulsen er skolelærer i Køge, og indtil mandag var han også folketingskandidat for Danmarksdemokraterne.

Men det stoppede brat, da det kom frem, at han har en fortid i organisationen SIAD – Stop Islamiseringen af Danmark.

Det skriver Frihedsbrevet i dag.

SAID arbejder mod islamisering, og i deres politiske program foreslår de blandt andet at oprette bevogtede ø-lejre for alle, der ikke følger dansk ”sæd og skik” for at ”fremme de fremmedes udlængsel”, skriver Frihedsbrevet.

Thor Laage-Petersen Poulsens udmelding kommer, efter at Frihedsbrevet mandag konfronterede ham med hans fortid, og til mediet skriver han i en sms:

“Jeg har ikke haft oplyst partiet om, at jeg tidligere har været associeret med den pågældende forening for mange år tilbage. Jeg deler ikke de holdninger, der er i foreningen. Derfor forlod jeg også gruppen for år tilbage. Men jeg ønsker ikke at skade partiets valgkamp, og derfor trækker jeg mig”.

Danmarksdemokraterne er kendt for deres hårde linje på udlændingeområdet, men partiet tager afstand fra den tidligere lærerkandidat.

Næstformand for partiet, Pernille Roth, kalder SAIDs holdninger for ”fuldstændig uforenelige” (rettet kl. 20:04, red.) med Danmarksdemkraternes holdninger, og hun mener derfor, at det er helt naturligt, at Thor Laage-Petersen Poulsen trækker sig.

Folkeskolen.dk har forsøgt at få fat i Thor Laage-Petersen Poulsen, men han har ikke ønsket at udtale sig.

I en sms oplyser han tirsdag eftermiddag, at han vil lægge et opslag op på Facebook senere, hvor han ”en gang for alle forholder sig til pressens kampagne og præciserer fordrejede fakta”.

Han oplyser også, at han indtil videre ikke har fået nogle reaktioner fra kollegaer, forældre, elever eller ledelsen på Søndre Skole i Køge, men han regner med, at det kommer i morgen, skriver han.