Danseren Nicky Andersen har i et samarbejde med Sundhedsstyrelsen lavet en hiphop-koreografi med dansetrin til de fem gode råd,

Sundhedsstyrelsen laver Tiktok-dans for at opfordre elever til god hygiejne

I en ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen skal en dans hjælpe børn og unge med at huske fem gode vaner til at forebygge smitte med covid-19 og andre smitsomme sygdomme.

Publiceret Senest opdateret

Sundhedsstyrelsens fem råd

1. Bliv hjemme, hvis du er syg eller har symptomer på sygdom

2. Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit

3. Gør rent - særligt på overflader mange rører ved

4. Luft ud ofte og skab gennemtræk

5. Host og nys i ærmet

Sundhedsstyrelsens pjece til skoler

Kan dans gøre os bedre til at huske at vaske hænder eller hoste og nyse i ærmet?

Det håber Sundhedsstyrelsen på, som i samarbejde med danseren Nicky Andersen har udviklet en hygiejnedans til børn og unge med fokus på fem gode råd til at forebygge spredning af smitsomme sygdomme.

”Vi går ind i en vintersæson uden restriktioner. Derfor er det bl.a. forebyggelse af smitte, der skal hjælpe os godt igennem vinteren uden for meget sygdom. Så der er rigtig god grund til, at vi stadig husker de gode vaner, som fx at vaske hænder og at blive hjemme, når vi er syge”, siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen Line Raahauge Hvass i en pressemeddelelse.

Efterskoleelever på efterskolerne Bernstorffsminde Efterskole og Vejstrup Efterskole på Fyn har allerede prøvet kræfter med hygiejnedansen, og det er der blevet en video ud af.