Slut med selvtest til skolerne: Ikke længere behov for test ved frygt for smitte

Epidemien er nu så meget under kontrol i Danmark, at der ikke længere er en opfordring til test af nære eller øvrige kontakter. Skoler får fremover ikke udleveret selvtest og værnemidler.

Publiceret Senest opdateret

Der er opfordres ikke længere til test af elever og lærere i en klasse, hvor der er konstateret smittetilfælde.

Sådan lyder det på Undervisningsministeriets hjemmeside, hvor det også fremgår, at skolerne ikke længere vil få udleveret selvtest eller værnemidler.

Det sker med henvisning til, at Sundhedsmyndighederne torsdag meldte ud, at ”en stor del af befolkningen ikke længere behøver at lade sig teste, hvis de får symptomer på covid-19, og derfor er der heller ikke længere behov for, at kontakter til personer med covid-19 bliver testet”.

”Nu kan vi nøjes med, at man lader sig teste, hvis der er en særlig sundhedsfaglig grund til at gøre det. Det kan være i situationer, hvor et testsvar kan give anledning til tidlig behandling mod covid-19 for at nedsætte risikoen for indlæggelse og alvorlig sygdom”, siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg i en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen.

De nyeste smittetal blandt grundskolelærerne viser, at 2.363 lærere i sidste uge fik en positiv pcr-test.

Det er årets hidtil laveste smittetal blandt lærerne. 78 procent af grundskolelærerne er revaccineret.

Grafen viser andelen af personer inden for brancherne 'grundskolen', 'undervisning generelt' og 'befolkningen', der i den pågældende uge fik en positiv test. Det seneste smittetal bygger på test foretaget i perioden fra 28. februar til 6. marts 2022
Powered by Labrador CMS